Промоция!

Автокино Сливен 14, 15 и 16 Октомври

10.00лв.

Код: Няма Категория:

Описание

Сливен е домакин на тридневен филмов фестивал през Октомври

Най-ветровитият град, с най-топлите и усмихнати хора ще приветства българското кино на 14, 15 и 16 Октомври на паркинга на Kaufland Сливен Младост, с адрес гр. Сливен, бул. „Георги Данчев“ 30.

“Автокино” стартира през 2015г и вече цели 5 години подкрепя и популяризира българското кино. В Хасково ще го направи с помощта на своя партньор – Кауфланд. Още от началото на дейността си Кауфланд подкрепя българското качество. И точно както продуктите достигат до нас директно от фермата в хипермаркета, по време на фестивала, директно от снимачната площадка на прожекциите ще гостуват актьори от излъчваните филми.

Автокино се гледа от автомобил на екран с големите 5м х 10м и на височина от земята 2м. Звукът се приема от радиото в автомобила на съответната честота за града, изписана на екрана. Желаещите да присъстват е необходимо да закупят билет предварително от сайта на киното. Цената на билет за един човек е 12лв.

Филмите, които са включени са: “Завръщане 2”, “Петя на моята Петя”, “Жълт Олеандър”, „Бягство“ от 19:30ч, Бай Иван Филмът и Бягство пт 21:00 а пълна програма на прожекции и билети може да откриете на avtokino.bg

14 Октомври
19:00ч Фен среща с Китодар Тодоров
19:30ч Жълт Олеандър
21:00ч Бай Иван Филмът

15 Октомври
19:30ч Завръщане 2
21:20ч Бягство

16 Октомври
19:30ч Петя на моята Петя

За филмите:

„Бягство“

В „Бягство“, група приятели се местят в изоставено селище в Родопите. Те пушат трева, слушат музика и практикуват биологично земеделие, финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села. В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат. Дани не само е избягал от рехабилитационен център за наркозависими, но също така знае повече, отколкото трябва. Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение.

„Бягство“ е вълнуващ трилър, сниман в родопското село „Чамла“ – най-високото село в България на 1650м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („Мисия Лондон“), разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат?

„Завръщане 2“

В „Завръщане 2“ героят на Башар Рахал – Бранимир, претърпява положителна промяна, като започва да води природосъобразен начин на живот и да се грижи за доброто бъдеще на хората и на природата. Именно иновациите са начинът, по който това може да се реализира най-устойчиво и ефективно. Посещението на Бранимир в Innovation Hub-a на Schneider Electric е свързано с желанието му да развие бизнеса си чрез инвестиция в изграждането на умни домове – една от сферите, в които високите технологии на Schneider Electric са с доказана ефективност.

Премиерата на „Завръщане 2“ ще бъде на 14 февруари 2022 г. и ще се излъчва в кината в цялата страна. Освен Башар Рахал и Ники Илиев, в ролите зрителите ще видят Орлин Павлов, Евелин Костова, Александър Кадиев, Диляна Попова, Райна Караянева, Искра Донова и др.

„Жълт Олеандър“

Перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел, е свързан с красивата му млада съпруга, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко.

В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и бездиханно тяло, които ще объркат всичко.

„Петя на моята Петя“

Филмът носи заглавието на разказа на превърналата се в легенда млада душа и поетеса Петя Дубарова „Петя на моята Петя“. Режисьор е Александър Косев, сценаристи са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, които повдигат завесата на миналото, за да представят на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант.

„Филмът е съвременна история. Държим да подчертаем, че това е филм за Петя Дубарова, без той да е „за Петя Дубарова”. Историята не е биографична, но Петя присъства със своята истинска същност и с най-ценното – с мъдростта и таланта си, които е оставила на поколенията“, споделя сценаристът Нели Димитрова.

„Бай Иван Филмът“

Бай Иван печели участие в популярно телевизионно шоу и тръгва за „Софията“ заедно със съпругата си Спаска, за да спечели голямата награда. По пътя ги очакват музикант-стопаджия, ракия в резервоара на колата,
кражба на същата, пътуване с камион, малоумен полицай и множество други малки и големи катастрофи.

В крайна сметка Бай Иван стига до шоуто, но губи играта, захласнат по една от участничките. Освен играта е на път да загуби и любимата си Спаска.

По обратния път към Бургас, Бай Иван и Спаска са останали без нищо (дори колата им леко се е взривила), но въпреки всичко се връщат щастливи у дома, където обаче ги очаква една доста голяма изненада…

Вход свободен за хора в неравностойно положение.

Допълнителна информация

Дата и Филм

14.10.2022г 19:30ч “Жълт Олеандър”, 14.10.2022г 21:00ч “Бай Иван Филмът”, 15.10.2022г 19:30ч “Завръщане 2”, 15.10.2022г 21:20ч “Бягство”, 16.10.2022г 19:30ч “Петя на моята Петя”